Üretim Aşamaları


Ekim ayının ilk haftasında yeşil olum dönemine gelen
zeytinlerin hasadı ile başlar zeytinyağının macerası...

T arladan toplanan zeytinler plastik kasalar ile zeytinyağı fabrikalarına nakledilir.
Ö n yıkama ve elek yardımıyla ; zeytin ile birlikte yağhaneye gelen toz, toprak, yabancı maddeler zeytinden uzaklaştırılır.

Y ıkanan zeytin çekiçli tip metal kırıcılarda küçük parçalara ayrılır.

M alaksör adı verilen, zeytin hamurunun olgunlaştırıldığı ve yağın büyük damlacıklara dönüştüğü karıştırıcılarda 45 dakikalık bir zaman geçirir.

M alaksörden kapalı borular ile dekantör adı verilen; yağı, zeytin kuru maddesi ve suyundan ayıran ayrıştırıcı ile ilk yağımız görülür.

Y ağın içinde kalan az miktardaki küçük zeytin parçaları ve suyuda separatör adı verilen ayrıştırıcı yağdan uzaklaştırır.

VE SONUÇ !
El değmeden, sağlıklı koşullarda üretilen, sadece zeytinin parçalanarak mekanik yollarla elde edilmiş saf ve doğal bir yağ
ZEYTİNYAĞI...